Αρνείται ότι χρησιμοποιεί βορειοκορεάτικους πυραύλους η Ρωσία στην Ουκρανία

Ένα νέο επεισόδιο κόντρας έχει εκδηλωθεί ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ, με τον ρωσικό πρεσβευτή στον ΟΗΕ να κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι διαδίδει ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τη χρήση βορειοκορεατικών πυραύλων στην Ουκρανία.

Ωστόσο, η Ρωσία δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε κατηγορηματική διάψευση.

propoli

«Οι ΗΠΑ και άλλοι αντιπρόσωποι χωρών της Δύσης, που είναι μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, αναφέρθηκαν ξανά σήμερα «στο “γεγονός” ότι οι ένοπλες δυνάμεις στη Ρωσία χρησιμοποιούν πυραύλους από τη Βόρεια Κορέα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία», είπε ο Βασίλι Νεμπένζια στο ΣΑ του ΟΗΕ.

Παράλληλα επεσήμανε πως ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας είχε αρνηθεί πως υπάρχουν αποδείξεις «για αυτό το “γεγονός”».

Επομένως, συνέχισε ο ρώσος πρεσβευτής, «οι ΗΠΑ φαίνεται πως διαδίδουν πληροφορίες που είναι εσφαλμένες, χωρίς νωρίτερα να έχουν μπει στον κόπο να τις επαληθεύσουν».

Χθες Τρίτη, οι επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ, της ΕΕ και σχεδόν 50 χωρών κατηγόρησαν τη Βόρεια Κορέα πως προμήθευσε πυραύλους στη Ρωσία, απαιτώντας να τερματιστεί αμέσως η συνεργασία αυτή.

Δείτε επίσης: Μεγάλο προβάδισμα Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Loading