Εντάσεις Ρωσίας – Ουκρανίας στην ατζέντα των συζητήσεων
Την Πέμπτη αναμένεται να συναντηθούν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Αμερικάνο ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, σε μια περίοδο που αυξάνεται η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στα μεταξύ τους σύνορα, αλλά και Ρωσίας – ΗΠΑ, σε διπλωματικό επίπεδο.
Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα έχει συνομιλίες με τον Λαβρόφ στο περιθώριο συνεδρίασης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), αφού συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.
Σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στην Λετονία, ο Μπλίνκεν έδωσε μεγάλη βάση στις εντάσεις που έχει προκαλέσει η συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στη συνοριακή γραμμή της Ρωσίας.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνάντησης υπουργών, ο Ντμίτρο Κουλέμπα, υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας κάλεσε το ΝΑΤΟ να παρουσιάσει ένα «σχέδιο αποτροπής» για να εμποδίσει τη Ρωσία να εισβάλει στη χώρα του.
Σημειώνεται πως την Τρίτη, ο γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε τη Ρωσία πως θα βρεθεί αντιμέτωπη με «υψηλό τίμημα» εάν ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι τα μέλη της συμμαχίας θα μπορούσαν να επιβάλουν κυρώσεις.
- Συλλήψεις στην Καβάλα και τον Έβρο για παράνομη διακίνηση μεταναστών
- Δραματική διάσωση πέντε επιζώντων ναυαγίου στην Ινδονησία μετά από τρεις ημέρες στη θάλασσα
- Συλλήψεις στην Ορεστιάδα και Καβάλα για παράνομη μεταφορά μεταναστών
- Φωτιά στα Σελίνια Σαλαμίνας: Επείγον μήνυμα από το 112 για τους κατοίκους
- Δυνατό μήνυμα του Μέσι ενόψει του τελικού Παγκοσμίου Κυπέλλου
![]()
