Δολοφονία στο Σικάγο: 71χρονος μαχαιρώνει μέχρι θανάτου 6χρονο Παλαιστίνιο

Τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία με πρόθεση και εγκλήματα μίσους απήγγειλαν οι αμερικανικές αρχές κατά ενός 71 έτους άνδρα την περασμένη Κυριακή στο Σικάγο.

Ο άνδρας φέρεται ότι μαχαίρωσε μια μουσουλμάνα γυναίκα και τον έξι ετών γιο της, προκαλώντας τον θάνατο του παιδιού, σε μια περιοχή κοντά στο Σικάγο.

propoli

Οι αρχές υποψιάζονται ότι αυτή η επίθεση συνδέεται με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Το μικρό παιδί, που υπέστη πολλαπλές μαχαιριές, δυστυχώς απεβίωσε στο νοσοκομείο, ενώ η μητέρα του, 32 ετών, αναμένεται να επιζήσει, αν και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Η αστυνομία χαρακτηρίζει την επίθεση ως “ειδεχθή.”

Η επίθεση συνέβη περίπου 64 χιλιόμετρα δυτικά από το Σικάγο και φαίνεται να ήταν κατευθυνόμενη κατά των μουσουλμάνων, λόγω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή η εθνικότητα των θυμάτων, αλλά σύμφωνα με το Συμβούλιο Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων (CAIR) στο Σικάγο, το παιδί ήταν Παλαιστινιοαμερικανός.

Η μητέρα προσπάθησε να αμυνθεί και επικοινώνησε με την αστυνομία μέσω του 911, λέγοντας ότι ο δράστης επικαλέστηκε ότι “εσείς, οι μουσουλμάνοι, πρέπει να πεθάνετε.” Αυτό επιβεβαιώνεται από SMS που έστειλε η γυναίκα στον πατέρα του νεκρού αγοριού από το νοσοκομείο.

Κατά τη νεκροψία, αφαιρέθηκε ένα στρατιωτικού τύπου μαχαίρι από την κοιλιακή χώρα του παιδιού, το οποίο είχε λάμα 15 εκατοστών.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Στο Πεκίνο ο Λαβρόφ ενόψει της επίσκεψης Πούτιν στην Κίνα

Loading