Drone στη Γερμανία: «Στημένη προβοκάτσια» λέει η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο

Drone στη Γερμανία: «Στημένη προβοκάτσια» λέει η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο

Ως «στημένη προβοκάτσια» περιέγραψε η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο το περιστατικό με το drone σε αεροδρόμιο της Γερμανίας, το οποίο είναι σημαντικός κόμβος για πτήσεις μεταφοράς φορτίων. Η ρωσική πλευρά υποστήριξε επίσης ότι πρόκειται για ακόμη ένα παράδειγμα ατεκμηρίωτων κατηγοριών σε βάρος της Ρωσίας.

«Η πρεσβεία εκφράζει την ανησυχία της σχετικά με ένα νέο κύμα αντιρωσικής υστερίας στη Γερμανία», αναφέρει το δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ρωσικής πρεσβείας, τόσο στη γερμανική όσο και στη ρωσική γλώσσα.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία άνοιξε έρευνα για το περιστατικό, με βάση στοιχεία που παραπέμπουν σε επίθεση με drone εναντίον του αεροδρομίου που εξυπηρετεί τις πόλεις Λειψία και Χάλε, προειδοποιώντας για απόπειρα που υπονομεύει την εθνική ασφάλεια της Γερμανίας.

Εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο εντόπισαν αργά την Τρίτη το drone στο αεροδρόμιο Λειψίας/Χάλε, έναν σημαντικό κόμβο για τις πτήσεις μεταφοράς φορτίων και την εφοδιαστική αλυσίδα του ΝΑΤΟ στην ανατολική Γερμανία, ενώ το σημείο λειτουργεί επίσης ως βάση γιγαντιαίων αεροσκαφών An-124 που διαχειρίζεται η ουκρανική Antonov Airlines.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, το drone έφερε εκρηκτικά και πυροκροτητή.

Στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης και άλλοι αξιωματούχοι δεν έχουν κατηγορήσει δημόσια κάποια χώρα για το περιστατικό, ωστόσο ορισμένοι βουλευτές θεωρούν υπεύθυνη τη Ρωσία. Στο παρελθόν, γερμανοί αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει τη Μόσχα για «υβριδικές επιθέσεις».

«Είναι προφανές ότι αυτή η βιαστικά στημένη προβοκάτσια εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του Κιέβου και της μιλιταριστικής πτέρυγας της ευρωπαϊκής πολιτικής τάξης», σχολίασε η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο.

Loading

Play