Ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έθεσαν σήμερα στο στόχαστρο, για δεύτερη ημέρα, την πόλη Σουέιντα, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Δρούζοι, στη νότια Συρία. Η περιοχή αυτή έχει δει την ανάπτυξη κυβερνητικών δυνάμεων, παρά τις προειδοποιήσεις του Ισραήλ.
«Τα drones της Πολεμικής Αεροπορίας της ισραηλινής κατοχικής δύναμης στοχοθετούν την πόλη Σουέιντα», ανέφερε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Το Ισραήλ προειδοποίησε ότι θα αυξήσει τα πλήγματά του εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων αν δεν αποσυρθούν από τη νότια Συρία και ιδιαίτερα από τη Σουέιντα.
Επιπλέον, το SANA μετέδωσε ότι ακούστηκε ο ήχος μιας ισχυρής έκρηξης στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό, της φύσης της οποίας η κατάσταση παραμένει υπό διερεύνηση. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι επιτέθηκε στην πύλη εισόδου του αρχηγείου του συριακού στρατού στη Δαμασκό.
Δύο συριακές πηγές ασφαλείας δήλωσαν στο Ρόιτερς ότι το Ισραήλ έπληξε το υπουργείο Άμυνας στην πρωτεύουσα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ