Το Κατάρ προχωρά στην σταδιακή επανέναρξη πτήσεων από ξένες αεροπορικές εταιρίες στο αεροδρόμιο της Ντόχα, σηματοδοτώντας μια νέα αρχή μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Η Πολιτική Αεροπορία του Κατάρ ανακοίνωσε ότι η απόφαση αυτή προήλθε μετά από εις βάθος αξιολόγηση της κατάστασης, επισημαίνοντας ότι η ασφάλεια όλων παραμένει προτεραιότητα.
Ο εναέριος χώρος της χώρας είχε κλείσει μετά την έναρξη των επιθέσεων κατά του Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου, με την Qatar Airways να είναι η μόνη που επανήλθε με πτήσεις από τις 7 Μαρτίου.
Μετά από μια εκεχειρία που τέθηκε σε εφαρμογή στις 8 Απριλίου, οι συνθήκες φαίνεται ότι έχουν βελτιωθεί, επιτρέποντας την επιστροφή των ξένων αεροπορικών εταιριών.
![]()

