Έρευνα για τον Έπστιν εξετάζει ο Άντι Μπέρναμ στη Βρετανία

Έρευνα για τον Έπστιν εξετάζει ο Άντι Μπέρναμ στη Βρετανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ εξετάζει το ενδεχόμενο να διεξαχθεί δημόσια έρευνα για τον καταδικασμένο παιδοβιαστή Τζέφρι Έπστιν και τις ενέργειές του στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στο BBC η υφυπουργός Δικαιοσύνης αρμόδια για τα Θύματα και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και των Κοριτσιών, Άλεξ Ντέιβις-Τζόουνς.

Σχεδόν επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Αμερικανού μεγιστάνα, η υπόθεση Έπστιν συνεχίζει να ταράζει το βρετανικό κατεστημένο, με τη σύλληψη του Άντριου Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ, αδελφού του βασιλιά Καρόλου, και του Πίτερ Μάντελσον, πρώην πρεσβευτή της Βρετανίας στις ΗΠΑ.

Ο Μπέρναμ, που ανέλαβε πρωθυπουργός τον Ιούλιο, θα συναντηθεί με τα θύματα του Έπστιν, σύμφωνα με τη Ντέιβις-Τζόουνς, ενώ στη συνέχεια δεν αποκλείεται να προχωρήσει και δημόσια έρευνα.

Loading

Play