Ο ύποπτος για την επίθεση που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Βερολίνο φέρεται να προέρχεται από τον ισλαμιστικό χώρο, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της γερμανικής αστυνομίας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος δεν έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής.
«Έχουμε πλέον ταυτοποιήσει τον ύποπτο. Η επιχείρηση για τον εντοπισμό του φερόμενου δράστη βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά δεν έχει συλληφθεί ακόμα. Είναι γνωστός στην αστυνομία και προέρχεται από τον ισλαμιστικό χώρο εδώ στο Βερολίνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας σε δημοσιογράφους.
Δυστυχώς, κατά την επίθεση, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 16 άλλοι τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν ένα λευκό βαν έπεσε πάνω σε πλήθος που συμμετείχε στην Ημέρα της Οδού Christopher, μια εκδήλωση αφιερωμένη στα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ και μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του κινήματος Pride στην Ευρώπη.
Το όχημα προσέκρουσε σε δέντρο και ο οδηγός το εγκατέλειψε, καταφέρνοντας να διαφύγει. Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, ο ύποπτος κρατούσε αιχμηρό αντικείμενο, πιθανόν μαχαίρι, το οποίο στράφηκε προς το πλήθος. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν ανθρώπους με τραύματα από μαχαίρι.
![]()
