Γάζα: Θετικό το Ισραήλ στις συνομιλίες για εκεχειρία

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου έδωσε το «ΟΚ» στο να σταλούν αντιπροσωπείες στην Αίγυπτο και το Κατάρ, εκεί όπου οι διαπραγματευτές επιχειρούν να απελευθερώσουν ομήρους από το Ισραήλ ως μέρος μιας ενδεχόμενης συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός.

Το πρωθυπουργικό γραφείο ανέφερε ότι ο Νετανιάχου είχε συνομιλίες με τους επικεφαλής των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών Σιν Μπετ και Μοσάντ και «ενέκρινε ότι οι αντιπροσωπείες που θα τις εκπροσωπήσουν θα μεταβούν μέσα στις επόμενες ημέρες στη Ντόχα και στο Κάιρο», έχοντας την εντολή να προχωρήσουν τις διαπραγματεύσεις.

propoli

Πολλά τμήματα από τη Λωρίδα της Γάζας έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τις αεροπορικές επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 32.000 Παλαιστίνιοι.

Υπάρχει η πιθανότητα να είναι θαμμένοι στα χαλάσματα χιλιάδες άνθρωποι, ενώ περισσότεροι από το 80% των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν φύγει από τα σπίτια τους.

Δείτε επίσης: Γάζα: Ποδοπατούνται και πνίγονται στη θάλασσα για να μαζέψουν τη βοήθεια που πέφτει με αλεξίπτωτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading