Στη Σιβηρία, οι ρωσικές στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις πραγματοποίησαν γυμνάσια που περιλάμβαναν καμουφλαρισμένες κινήσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Yars, ικανών να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.
Στο πλαίσιο των γυμνασίων, τα πληρώματα συμμετείχαν σε δραστηριότητες που περιλάμβαναν την εφαρμογή καμουφλάζ και άλλων μέσων για την απόκρυψη των κινήσεων των χερσαίων πυραύλων. Το υπουργείο δεν έκανε αναφορά σε εκτοξεύσεις πυραύλων.
Οι ασκήσεις περιλάμβαναν επίσης σενάρια αντίκρουσης εικονικών εχθρικών επιθέσεων και αντιμετώπισης αεροπορικών επιθέσεων. Η Ρωσία διεξάγει τακτικά γυμνάσια για να δοκιμάσει τη μαχητική ετοιμότητα των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεών της και να στείλει προειδοποιητικά μηνύματα προς τη Δύση, ειδικά σε αυτή τη περίοδο έντασης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ, στην πόλη Ούφα, κοντά σε διυλιστήρια πετρελαίου, ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν, με συντρίμμια να πέφτουν σε βιομηχανική περιοχή, όπως δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης. Ένα άλλο μη επανδρωμένο όχημα έπληξε κτίριο κατοικιών, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Μπασκορτοστάν, Ράντι Χαμπίροφ.
Ακόμη, η Ρωσία επιτέθηκε σε εγκαταστάσεις της ουκρανικής Naftogaz, προκαλώντας πυρκαγιές, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Σέρχι Κορέτσκι, ο οποίος ανέφερε ότι προκλήθηκε σημαντική ζημιά, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
![]()
