Η λιβανική Χεζμπολάχ δήλωσε σήμερα ότι οι μαχητές της κρατούν «το δάχτυλο στη σκανδάλη» σε περίπτωση παραβίασης της εκεχειρίας των 10 ημερών που τέθηκε σε ισχύ κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της φιλοϊρανικής οργάνωσης, έχουν πραγματοποιηθεί «2.184 στρατιωτικές επιχειρήσεις» κατά του Ισραήλ και του ισραηλινού στρατού σε λιβανικό έδαφος κατά τη διάρκεια του πολέμου των 45 ημερών. Οι μαχητές θα παραμείνουν σε επιφυλακή, καθώς φοβούνται την προδοσία από τον εχθρό.
Στο μεταξύ, οι κάτοικοι που εκτοπίστηκαν από τον πόλεμο αρχίζουν να επιστρέφουν στα σπίτια τους, αν και πολλοί ανησυχούν για την κατάσταση των κατοικιών τους. Ορισμένοι δεν σκοπεύουν να μείνουν, καθώς η 10ήμερη εκεχειρία μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ φαίνεται εύθραυστη.
Στα νότια προάστια της Βηρυτού, οι εικόνες είναι θλιβερές, με σωρούς ερειπίων εκεί όπου κάποτε στέκονταν κτίρια. Η περιοχή υπήρξε στόχος σφοδρών επιθέσεων από το Ισραήλ για πάνω από έξι εβδομάδες.
Στην Κασμίγια, αυτοκίνητα διασχίζουν ένα αυτοσχέδιο πέρασμα στον ποταμό Λιτάνι, που δημιουργήθηκε μετά την έναρξη της εκεχειρίας. Ο Αλί Χαμζά, που επισκέφθηκε το σπίτι του, εξέφρασε την ανακούφισή του, αλλά τόνισε ότι οι συνθήκες είναι ακατάλληλες για διαβίωση.
Στην πόλη Ναμπατίγια, οι κάτοικοι που επέστρεψαν δήλωσαν ότι η καταστροφή είναι τόσο εκτεταμένη που δεν μπορούν να παραμείνουν. Ο Φαντέλ Μπαντρεντίν, που επισκέφθηκε την περιοχή με την οικογένειά του, εξέφρασε την ελπίδα του για μια μόνιμη ειρηνική λύση.
![]()

