Η εφημερίδα Los Angeles Times απολύει τουλάχιστον 115 δημοσιογράφους

Περί το 90% των συνδικαλισμένων εργαζόμενων των Τάιμς απέργησε την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πάνω από το ένα πέμπτο της σύνταξής της, δηλαδή τουλάχιστον 115 δημοσιογράφους θα απολύσει η εφημερίδα Los Angeles Times, που είναι η μεγαλύτερη της δυτικής ακτής των ΗΠΑ και ιδρύθηκε πριν από 142 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση.

propoli

Η διεύθυνση της εφημερίδας είχε ήδη ανακοινώσει την Πέμπτη πως «προβλέπει απολύσεις» για τη μείωση του κόστους λειτουργίας της, στο νεότερο επεισόδιο της βαθιάς κρίσης που διέρχεται ο αμερικανικός Τύπος.

Περί το 90% των συνδικαλισμένων εργαζόμενων των Τάιμς απέργησε την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας -γεγονός άνευ προηγουμένου-, με αρκετούς από τους δημοσιογράφους να ζητούν από τη διεύθυνση να «καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» μαζί τους προκειμένου να «καταρτιστεί σχέδιο εξαγοράς».

«Η απόφαση (…) είναι οδυνηρή για όλους, όμως είναι επιτακτική ανάγκη να ενεργήσουμε γρήγορα και να λάβουμε μέτρα για να οικοδομήσουμε μια εφημερίδα βιώσιμη και ανθούσα για τις μελλοντικές γενιές», δήλωσε χθες ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του τίτλου, ο Πάτρικ Σουν-Σιονγκ, σύμφωνα με τους LA Times.

Την περασμένη χρονιά, η εφημερίδα κατέγραψε ζημία 30 ως 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ιδιοκτήτης επέκρινε την απεργία, λέγοντας πως τον απογοήτευσε το γεγονός ότι οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι δεν συνεργάστηκαν με τη διεύθυνση για να βρεθούν τρόποι να σωθούν οι θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά τους, οι συντάκτες της εφημερίδας κατήγγειλαν το νέο κύμα απολύσεων-εξπρές: η διεύθυνση «μας απολύει κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης (…) χωρίς καν να μας επιτρέψει να θέσουμε ερωτήσεις», στηλίτευσε ο δημοσιογράφος Τζάρεντ Σερβάντες μέσω X (του πρώην Twitter).

Το νέο κύμα απολύσεων ανακοινώθηκε παρότι η εφημερίδα είχε ήδη καταργήσει 70 θέσεις εργασίας τον Ιούνιο.

Όπως πολλοί άλλοι τίτλοι του παραδοσιακού Τύπου, η Los Angeles Times δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα εποχή του διαδικτύου. Η εφημερίδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μείωση των διαφημιστικών της εσόδων και του αριθμού των συνδρομητών της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Καθηγήτρια κινδυνεύει με 10 χρόνια φυλακή επειδή έκανε 30 φορές σεξ με μαθητή της

Loading