Άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της Covid-19 αναμένεται αύριο στην Ιρλανδία
Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε η χώρα, μετά από μια μεγάλη αύξηση των μολύνσεων που δεν οδήγησε σε σημαντική άνοδο του αριθμού των ασθενών που χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, αναφέρει μία υπουργός.
Έπειτα από τις συστάσεις αξιωματούχων της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση αποφάσισε τα μπαρ και τα εστιατόρια να μην κλείνουν πλέον στις 8 το βράδυ, ένα μέτρο που επιβλήθηκε στα τέλη του 2021, όταν εμφανίστηκε η παραλλαγή Όμικρον, αλλά ούτε να ζητούν από τους πελάτες τους πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Επιπλέον, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους η πληρότητα θα ανέλθει εκ νέου στο 100%.
Ορισμένα μέτρα, όπως η ανάγκη χρήσης της μάσκας στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα, θα παραμείνει σε ισχύ προς το παρόν.
«Είμαι τόσο ευχαριστημένη που μπορώ να πω πως από τις 6 το πρωί αύριο, η συντριπτική πλειοψηφία των περιορισμών, που είχε κατά καιρούς τεθεί σε ισχύ για σχεδόν 2 χρόνια, θα αρθεί», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Έλεν Μακέντι, σε ένα βίντεο που ανήρτησε στο Instagram, έπειτα από το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
«Δεν νομίζω ότι κανείς από εμάς πίστευε ότι θα φθάναμε πραγματικά σε αυτό το σημείο, τόσο σύντομα όπως τώρα», συμπλήρωσε.
Δείτε επίσης: Προ των πυλών η 4η δόση εμβολίου – Τι λέει η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου
- Αλεξανδρούπολη: Σφοδρή χαλαζόπτωση και ισχυροί άνεμοι καταστρέφουν καλλιέργειες
- Ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής 2026: Πώς να δείτε τα αποτελέσματα μετά τις 11 το πρωί
- Επίθεση σε τάνκερ στη Ερυθρά θάλασσα: Η Σαουδική Αραβία επιβεβαιώνει το περιστατικό
- Σημαντική συμφωνία ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας για πυρηνική ενέργεια
- Ανακουφίστε τον πόνο στη μέση με τέσσερις απλές ασκήσεις
![]()
