Η πιο μοναχική γοριλίνα στον κόσμο και ο αγώνας για την απελευθέρωσή της

Ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου Pata στην Ταϊλάνδη, αρνήθηκε να απελευθερώσει τον θηλυκό γορίλα με όνομα Bua Noi, ο οποίος βρίσκεται σε κλουβί σε ένα πολυώροφο εμπορικό κέντρο.

Πιο συγκεκριμένα, η Bua Noi, της οποίας το όνομα στα χαβανέζικα σημαίνει «Μικρός Λωτός», έχει κλειδωθεί σε ένα κλουβί 20 επί 10 μέτρα για περισσότερα από 30 χρόνια, σε έναν ζωολογικό κήπο που βρίσκεται στο παλαιότερο εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ, το πολυκατάστημα Pata Pinklao.

propoli

Οι υγιείς γορίλες μπορούν να ζήσουν από 25 μέχρι 35 χρόνια στο φυσικό τους χώρο, τη ζούγκλα, και περίπου 50 χρόνια σε αιχμαλωσία. Αν και ο ζωολογικός κήπος είχε προηγουμένως διαταχθεί να κλείσει το 2015 από αξιωματούχους του Τμήματος Εθνικών Πάρκων, Άγριας Ζωής και Προστασίας Φυτών για γραφειοκρατικούς λόγους, κράτησε τον γορίλα και, τελικά, άνοιξε ξανά.

Ο αγώνας για την απελευθέρωση του

Από το 2015, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων PETA, αγωνίζονται για την απελευθέρωση του «πιο μοναχικού γορίλα του κόσμου». Οι υποστηρικτές των ζώων, καθώς και η τραγουδίστρια και ακτιβίστρια των ζώων Cher ασκούν πιέσεις για την ελευθερία της Bua Noi, ελπίζοντας να ζήσει ανάμεσα σε άλλους γορίλες και να πεθάνει ειρηνικά στο φυσικό της περιβάλλον.

Από την άλλη ο ιδιοκτήτης του κήπου δεν δείχνει να πτοείται παρά τις τόσες προσπάθειες, με τον ίδιο να δηλώνει στον Υπουργό Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ότι θα απελευθερώσει τον γορίλα έναντι 790.000$!

Πηγή: hamariweb.com

Δείτε επίσης: HΠΑ: Γορίλας δείχνει σε έντρομη τουρίστρια ποιος είναι το αφεντικό

Loading