Το ρεκόρ γκίνες για τη μεγαλύτερη ορχήστρα στον κόσμο έσπασε η Βενεζουέλα, αφού χιλιάδες ντόπιοι μουσικοί ερμήνευσαν τη Σλαβική Πορεία του Τσαϊκόφσκι.
Χιλιάδες μουσικοί συγκεντρώθηκαν από το δημόσιο πρόγραμμα της Βενεζουέλας αποκαλούμενο «Το σύστημα» που ιδρύθηκε το 1975 για να καταστήσει προσβάσιμη την μουσική παιδεία από τα φτωχά στρώματα.
Ο Γκουστάβο Ντουνταμέλ, μουσικός διευθυντής της Όπερας του Παρισιού και της Φιλαρμονικής του Λος Άντζελες, είναι ένας από τους πιο διάσημους αποφοίτους του.
«Επιβεβαιώνω ότι αυτή η πρωτοβουλία στέφθηκε με επιτυχία, συγχαρητήρια», είπε ο υπεύθυνος για την ανακοίνωση της ετυμηγορίας κατά τη διάρκεια τελετής στα κεντρικά της «El Sistema». «Είστε επισήμως καταπληκτικοί», ανέφερε.
Δείτε επίσης: Βοσνία: Έφτιαξε στη γυναίκα του περιστρεφόμενο σπίτι – «Δεν άντεχα την γκρίνια της»
- Η γερμανική κυβέρνηση απαντά στον Ρούμπιο σχετικά με την τυραννία που μεταμφιέζεται σε δημοκρατία
- Ατύχημα κάθε τρεις μέρες στα τρένα: Μια επείγουσα κατάσταση
- Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας
- Ενταση στις σχέσεις ΕΕ και Κίνας λόγω TikTok
- Μειωμένες κρατήσεις Ευρωπαίων προς ΗΠΑ, ενώ οι εύποροι Αμερικανοί επιλέγουν την Ευρώπη
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr