Σύμφωνα με πλήροφορίες του Αμερικανικού Πενταγώνου “2.000 έως 4.000” Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής
Μιλώντας ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου, ο αντιστράτηγος Σκοτ Μπέριερ, επικεφαλής της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, διευκρίνισε ότι η αυτή η κατά προσέγγιση εκτίμηση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιφυλακτικότητα γιατί συντάχθηκε από διάφορες πηγές.
Σπάνιος απολογισμός του ρωσικού υπουργείου Άμυνας έκανε λόγο στις 2 Μαρτίου για 498 νεκρούς Ρώσους στρατιωτικούς.
Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς εξήγησε κατά τη διάρκεια της ίδιας ακρόασης ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα μιας βαθιάς προσωπικής πεποίθησης του Βλαντίμιρ Πούτιν, που συσσώρευε “κατά τη διάρκεια πολλών ετών ένα εκρηκτικό μίγμα παραπόνων και φιλοδοξίας“.
Έκρινε “πιθανό” ο Ρώσος πρόεδρος να “διπλασιάσει τις προσπάθειες και προσπαθήσει να συντρίψει τον ουκρανικό στρατό χωρίς να νοιάζεται για τις απώλειες μεταξύ των αμάχων”.
Ωστόσο ο διευθυντής της CIA δήλωσε επίσης “απόλυτα πεπεισμένος” ότι οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν να αντιστέκονται με “αποτελεσματικότητα και σθένος”.
Δείτε επίσης: O Μπάιντεν ανακοίνωσε εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο – «Η υπεράσπιση της ελευθερίας θα κοστίσει»
- Δύο θάνατοι από τη συντριβή αεροπλάνου στο Χιούστον του Τέξας [βίντεο]
- Σερβία: Αναβολή των αμερικανικών κυρώσεων κατά της πετρελαϊκής εταιρείας NIS
- Μολδαβία: Το φιλοευρωπαϊκό κυβερνών κόμμα προηγείται με 47,7% στη διαδικασία καταμέτρησης
- Μολδαβία: Επικράτηση του φιλοευρωπαϊκού κόμματος στις βουλευτικές εκλογές
- Βόρεια Κορέα: Επιτυχής συνάντηση της ΥΠΕΞ με την Κίνα, μυστικότητα γύρω από τις συνομιλίες