ΗΠΑ | Αποκολλήθηκε κάλυμμα κινητήρα Boeing 737-800 εν ώρα πτήσης – Σώοι οι επιβάτες

Στο αεροπλάνο επέβαιναν135 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος με προορισμό το αεροδρόμιο Χόμπι του Χιούστον. Είχε ανέβει περίπου στα 10.300 πόδια (3.140 μέτρα) πριν επιστρέψει στο Ντένβερ, 25 λεπτά μετά την απογείωση.

Κάλυμμα κινητήρα επιβατικού αεροσκάφους Boeing 737-800 της Southwest Airlines αποκολλήθηκε κατά την απογείωση από το Ντένβερ (Κολοράντο, δυτικές ΗΠΑ) και χτύπησε πτερύγιο καμπυλότητας της πτέρυγας χθες Κυριακή. Για το εν λόγω συμβάν ξεκίνησε έρευνα από την ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA).

propoli

Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός και το αεροσκάφος, που εκτελούσε την πτήση 3695 προς το Χιούστον (Τέξας, νότια), επέστρεψε και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντένβερ στις 08:15 (τοπική ώρα· 17:15 ώρα Ελλάδας), προτού ρυμουλκηθεί σε πύλη. Το Μπόινγκ, το οποίο μετέφερε 135 επιβάτες και είχε εξαμελές πλήρωμα, έφθασε σε ύψος 10.300 ποδών (3.140 μέτρων) προτού επιστρέψει στο Ντένβερ, περίπου 25 λεπτά μετά την απογείωση.

Οι επιβάτες έφθασαν στο Χιούστον με άλλο αεροσκάφος της Southwest με σχεδόν τέσσερις ώρες καθυστέρηση. Ο αερομεταφορέας ανέφερε πως ομάδες συντήρησης εξετάζουν το αεροσκάφος.

Κατά τα αρχεία της FAA, το συγκεκριμένο 737-800 τέθηκε σε υπηρεσία τον Ιούνιο του 2015.

Το ABC News μετέδωσε ένα βίντεο με το σκισμένο κάλυμμα του κινητήρα να χτυπά στον αέρα με ένα σκισμένο λογότυπο της Southwest.

Η κατασκευάστρια παρέπεμψε τις ερωτήσεις για το συμβάν στον αερομεταφορέα.

Η Σάουθγουεστ απέφυγε να διευκρινίσει πότε έγινε η τελευταία συντήρηση του κινητήρα.

Με πληροφορίες από Reuters

Loading