Ζευγάρι στην πολιτεία Νιου Τζέρζι συνελήφθη και κατηγορείται για την αιχμαλωσία 18χρονης έφηβης, η οποία υπήρξε θύμα συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης και υποχρεώθηκε να ζει σε εξαιρετικά σφοδρές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της παραμονής σε κλουβί για σκυλιά, όπως ανακοίνωσε εισαγγελική λειτουργός της κομητείας Κάμντεν.
Σύμφωνα με την Γκρέις ΜακΌλι, η μητέρα του θύματος, Μπρέντα Σπένσερ, 38 ετών, είναι υπεύθυνη για την κακοποίηση, ενώ ο σύντροφός της Μπράντον Μόζλι, 41, είναι ο πατριός της.
Το 2018, η Μπρέντα Σπένσερ «απέσυρε την κόρη της από το σχολείο» και την περιόρισε στο σπίτι, σύμφωνα με την εισαγγελέα ΜακΌλι σε κοινή ανακοίνωση με τον αρχηγό της αστυνομίας της πόλης Γκλόστερ.
Η έφηβη <span id=’key001′>ανέφερε ότι αναγκάστηκε να ζει για περίπου έναν χρόνο σε κλουβί για σκυλιά, από το οποίο έβγαινε περιοδικά</span>, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Κατά τη διάρκεια της επτάχρονης αιχμαλωσίας της, έζησε σε κλειδωμένο μπάνιο και σε άδειο δωμάτιο με ανιχνευτή κίνησης, ο οποίος προειδοποιούσε το ζευγάρι αν προσπαθούσε να δραπετεύσει.
Την άφηναν να βγαίνει μόνο κατά τη διάρκεια επισκέψεων συγγενών, μετά τις οποίες την επαναλάμβαναν στην αιχμαλωσία.
Η έφηβη μπόρεσε να διαφύγει στις 8 Μαΐου, με τη βοήθεια γείτονα <span id=’key002′>και η αστυνομία ενημερώθηκε για την υπόθεση δύο ημέρες αργότερα, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του ζευγαριού την επόμενη ημέρα</span>.
Το ζευγάρι κατηγορείται για απαγωγή, αιχμαλωσία, επίθεση και σύσταση συμμορίας, ενώ ο Μπράντον Μόζλι αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και για θέτοντας σε κίνδυνο ανήλικη.
Η υπόθεση φέρνει στο νου την αντίστοιχη περίπτωση της Νατάσας Κάμπους, η οποία παρέμεινε σε αιχμαλωσία για οκτώ χρόνια στην Αυστρία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ