Ανακαλύψτε τη συνταγή για γεμιστά λαχανικά εποχής με ρύζι και κιμά, ιδανικά για καλοκαίρι. Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που σας έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτεστε το καλοκαίρι; Δροσερές διακοπές, θάλασσα, ήλιος και φυσικά, απολαυστικές γεύσεις. Υπάρχουν ορισμένα πιάτα που έχουν γίνει συνώνυμα με τους θερινούς μήνες, και μία από αυτές τις γευστικές προτάσεις είναι τα γεμιστά λαχανικά εποχής με ρύζι και κιμά. Φρέσκια, ελαφριά και πεντανόστιμη, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για καλοκαιρινές βεράντες με θέα τη θάλασσα.
Υλικά:
– 4 κολοκυθάκια στρογγυλά
– 4 πιπεριές κόκκινες και πορτοκαλί
– ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
– 2 φλιτζανάκια ρύζι
– 1 ποτηράκι λευκό κρασί
– 150 γρ. τυρί τριμμένο
– 1 κρεμμύδι ξερό
– ½ ματσάκι μαϊντανό
– 3 ώριμες ντομάτες
– 1 φλιτζανάκι χυμό ντομάτας
– 80 γρ. ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
Διαδικασία:
Αρχικά, κόβετε το καπάκι από τα κολοκυθάκια και τα κρατάτε στην άκρη. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι ή ένα ειδικό εργαλείο, αδειάζετε το εσωτερικό τους. Κόβετε επίσης το καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρείτε τα σπόρια από το εσωτερικό τους. Σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε την μισή ποσότητα λαδιού και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τον κιμά, ανακατεύοντας καλά με μια ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει. Στη συνέχεια, προσθέτετε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και σβήνετε με το κρασί. Κατεβάζετε τον κιμά από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το τριμμένο τυρί και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύοντας καλά. Γεμίζετε με το μείγμα τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές, τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και σκεπάζετε με τα καπάκια τους. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τις τριμμένες ντομάτες με το χυμό ντομάτας, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και περιχύνετε τα γεμιστά λαχανικά. Βάζετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο και το αφήνετε να σιγοψηθεί μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr