Ο πρώην Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής και προεδρικός υποψήφιος Μπομπ Ντόουλ, μορφή της αμερικανικής πολιτικής, πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 98 ετών, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Ελίζαμπεθ Ντόουλ
“Μέχρι τον θάνατό του, σε ηλικία 98 ετών, υπηρέτησε τις Ηνωμένες Πολιτείες πιστά επί 79 χρόνια“, δήλωσε το ίδρυμα, διευκρινίζοντας ότι ο Ντόουλ πέθανε “στον ύπνο του“.
Ο Μπομπ Ντόουλ ξεπέρασε τις οδυνηρές πληγές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για να γίνει εξέχουσα προσωπικότητα της πολιτικής στις ΗΠΑ ως Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από το Κάνσας και προεδρικός υποψήφιος του κόμματός του το 1996 που ηττήθηκε από τον Δημοκρατικό Μπιλ Κλίντον.
Εκπροσώπησε το Κάνσας στο Κογκρέσο επί 35 χρόνια: από το 1961 έως το 1969 στη Βουλή των Αντιπροσώπων και από το 1969 έως το 1996 στη Γερουσία.
Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Αστυνομικός και πολίτης έφτασαν ένα βήμα από τον θάνατο (vid)
- Ζωδιακές Συμβουλές: Τα Do’s και Don’ts των ζωδίων για σήμερα [Σάββατο 10.05.2025]
- Μίλαν – Μπολόνια 3-1: Ανατροπή που προμηνύει ενθουσιασμό για τον τελικό
- Συνάντηση του Σωκράτη Φάμελλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
- Μεξικό: Τουλάχιστον 39 ανήλικοι νεκροί και 97 αγνοούμενοι στον εμφύλιο του καρτέλ Σιναλόα
- Η Αριστερά και η ανάγκη για βιώσιμη κοινωνία: Παρουσίαση του βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου