Ιράν: Έφηβες φυλακίστηκαν επειδή χόρεψαν χωρίς hijab σε δημόσιο χώρο

Το κλιπ γυρίστηκε στην πόλη Ekbatan στη δυτική Τεχεράνη και χαρακτηρίστηκε ως «πράξη περιφρόνησης του ιρανικού καθεστώτος».

Πέντε έφηβες φέρεται να συνελήφθησαν από την ιρανική αστυνομία αφού χόρεψαν ένα viral τραγούδι TikTok με ακάλυπτα τα κεφάλια τους μπροστά σε ένα τετράγωνο κτίριο πριν από λίγες ήμερες, σύμφωνα με Μέσα Ενημέρωσης της χώρας. Τα κορίτσια μοιράστηκαν ένα βίντεο στο οποίο τις βλέπουμε να χορεύουν υπό τη μουσική του “Calm Down” από τον Rema και τη Selena Gomez στο TikTok για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

propoli

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στην πολυκατοικία μπροστά από την οποία γυρίστηκε το video και συνέλαβαν τα 5 κορίτσια. Μάλιστα, τους επέβαλλαν να επιστρέψουν στο σημείο φορώντας hijab και να ζητήσουν συγγνώμη για την πράξη τους. To video έχει μοιραστεί χιλιάδες φορές και έχει γίνει viral, καθώς οι γυναίκες στο Ιράν απαγορεύεται να χορεύουν δημόσια, ακόμα και αν συνοδεύονται. Πριν από λίγες ημέρες οι ιρανικές αρχές είχαν συλλάβει ένα ζευγάρι, το οποίο θέλησε να χορέψει δημόσια.

Η Selena Gomez, η οποία είδε το video, το μοιράστηκε στο Instagram της και έγραψε: «Αυτά τα κορίτσια και όλες οι γυναίκες στη χώρα που συνεχίζουν με θάρρος να απαιτούν ουσιαστικές αλλαγές, πρέπει να ξέρουν πως η δύναμη τους μας εμπνέει».

Το video μοιράστηκε και ο Νιγηριανός Rema, ο οποίος σχολίασε ότι θα συνεχίσει να τραγουδάει για αυτά τα κορίτσια. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά: «Σε όλες τις όμορφες γυναίκες που αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο, εμπνέομαι από εσάς, τραγουδάω για εσάς και ονειρεύομαι μαζί σας».

Δείτε επίσης: «Καλάθι του Πάσχα»: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για τα προϊόντα που θα περιέχει

Loading