Συνέντευξη στο CNN παραχώρησε στέλεχος του ISIS ο οποίος μίλησε για τις επαφές που έχουν με τους Ταλιμπάν, τονίζοντας ότι οι δύο τους είναι εχθροί.
Η συγκεκριμένη συνέντευξη δόθηκε πριν λίγες μέρες και μάλιστα λίγα 24ωρα πριν την επίθεση έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.
Θέλοντας να αποκρύψει τα στοιχεία του το στέλεχος του ISIS συστήθηκε στην Αμερικανίδα δημοσιογράφο του CNN σαν «Αμπντουλάχ Μουνίρ».
Το στέλεχος του ISIS τόνισε ότι δεν ανέφερε ότι είναι ενάντια στους Ταλιμάν καθώς δεν θα εφαρμόσουν την Σαρία «Όσοι ακολουθούν την Σαρία είναι αδελφοί μας. Όσοι δεν το κάνουν αυτό, είναι πολέμιοι μας», δηλώνει χαρακτηριστικά. «Δεν μας εκπροσωπούν πλέον οι Ταλιμπάν», προσθέτει κατηγορώντας τους ότι υπακούν σε ξένες δυνάμεις.
Δείτε επίσης: Μπάιντεν: Πιθανή μια νέα επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
- Η Ελλάδα έτοιμη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων στο open water
- Θεσσαλονίκη: Φίδι έκανε… βόλτα στο κέντρο της πόλης – Άφωνοι περαστικοί και επιβάτες λεωφορείου
- Κλειστή η Κνωσός στην Κρήτη λόγω καύσωνα – Έκτακτα μέτρα προστασίας
- Σημαντικά μηνύματα από τον Πορτογάλο πρωθυπουργό στον Κυριάκο Μητσοτάκη για Ελλάδα και Πορτογαλία
- Κούβελας σε Μητσοτάκη: «Αναπτυξιακή τόνωση για τη Θεσσαλονίκη και στήριξη σε επαγγελματίες, πολύτεκνους και συνταξιούχους»
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
