Με την ανακοίνωση της Lidl στη Γαλλία για προσφορά 200.000 κλιματιστικών από σήμερα Πέμπτη, ενόψει του νέου κύματος καύσωνα που αναμένεται το Σαββατοκύριακο, τα καταστήματα γίνονται στόχος εκατοντάδων πελατών από το πρωί. Η κατάσταση έχει προκαλέσει εκνευρισμό, με αρκετούς να επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά.
Στην βόρεια περιοχή του Παρισιού, οι ουρές σχηματίστηκαν κατά μήκος του πεζοδρομίου ήδη από τις 7:00 το πρωί, δύο ώρες πριν το άνοιγμα του καταστήματος, με περίπου 200 άτομα να περιμένουν, όπως ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Παρά την αρχική καλή διάθεση του πλήθους, ξέσπασαν καυγάδες μεταξύ πελατών που προσπαθούσαν να παρακάμψουν την ουρά. «Δεν θα ανοίξω το κατάστημα μέχρι να φύγετε!» φώναξε μια διευθύντρια, καθώς οι πελάτες αντέτειναν.
Μέχρι στιγμής, είχαν πουληθεί μόνο δύο κλιματιστικά, με τον Λασάνα, που περίμενε από τις 4 τα ξημερώματα, να είναι ένας από τους τυχερούς. Αντίθετα, η 69χρονη Φατού, που έφτασε στις 6:30 το πρωί, δήλωσε: «Ήμουν η τρίτη και όλα ήταν ένα ψέμα», εκφράζοντας την απογοήτευσή της για την προσφορά.
Άλλοι πελάτες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, νιώθοντας ότι η Lidl τους «μεταχειρίζεται σαν ζώα». Στο Σεβράν, ένα προάστιο του Παρισιού, σχηματίστηκε επίσης μεγάλη ουρά οχημάτων, διακόπτοντας την κυκλοφορία. «Είναι μια τρέλα!» δήλωσε ένας κάτοικος, παρατηρώντας την κατάσταση.
![]()

