Η συνάντηση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί όταν οι δύο πλευρές θα βρίσκονται πιο κοντά σε συμφωνία για βασικά ζητήματα
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι μια συνάντηση ανάμεσα στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί όταν οι δύο πλευρές θα βρίσκονται πιο κοντά σε συμφωνία για βασικά ζητήματα.
Μιλώντας σε σερβικά μέσα ενημέρωσης ο Λαβρόφ σημείωσε ότι οποιαδήποτε συνάντηση των δύο ανδρών για αναλλαγή απόψεων σχετικά με τον πόλεμο θα ήταν αυτή τη στιγμή αντιπαραγωγική.
Οι σχέσεις της Ρωσίας με την Κίνα βρίσκονται στο ισχυρότερο επίπεδό τους μέχρι σήμερα–είπε ο Λαβρόφ– σε μια περίοδο κατά την οποία δυτικές χώρες επιδιώκουν να απομονώσουν τη Μόσχα με την επιβολή κυρώσεων που δεν έχουν προηγούμενο εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Το Πεκίνο έχει επανειλημμένως εκφράσει την αντίθεσή του για τις κυρώσεις επιμένοντας ότι θα διατηρήσει φυσιολογικές οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές με τη Ρωσία και έχει αρνηθεί να καταδικάσει τις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία.
Δείτε επίσης: Στις 7 Απριλίου η ομιλία του Ζελένσκι στη βουλή
- Σορός σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε έξω από την Κοζάνη
- Συναγερμός στον Πύργο: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στη Σκιλλουντία
- AfD μπροστά στη Σαξονία-Άνχαλτ: Τα πρώτα exit polls δείχνουν καθαρή νίκη
- Σοκ με influencer στην Ταϊλάνδη: τι έδειξε η νεκροψία μετά την επέμβαση μεγέθυνσης πέους
- Σοκ στην Ιταλία: Το τελευταίο τηλεφώνημα της Λορένα πριν τη σκοτώσει ο πρώην σύντροφός της
![]()
