Η συνάντηση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί όταν οι δύο πλευρές θα βρίσκονται πιο κοντά σε συμφωνία για βασικά ζητήματα
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι μια συνάντηση ανάμεσα στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί όταν οι δύο πλευρές θα βρίσκονται πιο κοντά σε συμφωνία για βασικά ζητήματα.
Μιλώντας σε σερβικά μέσα ενημέρωσης ο Λαβρόφ σημείωσε ότι οποιαδήποτε συνάντηση των δύο ανδρών για αναλλαγή απόψεων σχετικά με τον πόλεμο θα ήταν αυτή τη στιγμή αντιπαραγωγική.
Οι σχέσεις της Ρωσίας με την Κίνα βρίσκονται στο ισχυρότερο επίπεδό τους μέχρι σήμερα–είπε ο Λαβρόφ– σε μια περίοδο κατά την οποία δυτικές χώρες επιδιώκουν να απομονώσουν τη Μόσχα με την επιβολή κυρώσεων που δεν έχουν προηγούμενο εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Το Πεκίνο έχει επανειλημμένως εκφράσει την αντίθεσή του για τις κυρώσεις επιμένοντας ότι θα διατηρήσει φυσιολογικές οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές με τη Ρωσία και έχει αρνηθεί να καταδικάσει τις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία.
Δείτε επίσης: Στις 7 Απριλίου η ομιλία του Ζελένσκι στη βουλή
- Europa League: Ο Παυλίδης κράτησε την Μπενφίκα στην κορυφή και πέντε ομάδες έμειναν στο απόλυτο
- Παρέμεινε στην κορυφή ο Παναθηναϊκός μετά τα ντέρμπι της Μονακό και του Άγιαξ
- Σήμερα 23 Οκτωβρίου γιορτάζουν Ιάκωβος, Ιακωβίνα και Ζακελίνα | Εορτολόγιο
- Σφοδρή επίθεση της ΕΛΑΣ για τα data centers και την κυβερνητική ανοχή στην άναρχη εγκατάσταση
- Διπλό της Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο: η Αρμάνι λύγισε με 89-81 στη Euroleague
![]()
