Τι είπε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ
Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας στον σταθμό Rossiya 24 δήλωσε πως οι Ταλιμπάν έχουν δείξει θετικά στοιχεία όσον αφορά τον σεβασμό στη γνώμη των άλλων
«Θεωρώ θετικό σήμα το γεγονός πως οι Ταλιμπάν στην Καμπούλ δηλώνουν και δείχνουν έμπρακτα την ετοιμότητά τους να σεβαστούν τη γνώμη των άλλων».
Στη συνέχεια ανέφερε:
«Συγκεκριμένα, είπαν ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν για μια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετάσχουν όχι μόνο αυτοί, αλλά και άλλοι αξιωματούχοι του Αφγανιστάν».
«Υποστηρίζουμε την έναρξη ενός περιεκτικού εθνικού διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών και θρησκευτικών ομάδων του Αφγανιστάν».
Να αναφερθεί πως ο Ρώσος πρέσβης στο Αφγανιστάν Ντμίτρι Ζιρνόφ πραγματοποίησε συνάντηση με τους ταλιμπάν σήμερα και εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχουν ήδη συνθήκες δημόσιας τάξης στη χώρα.
Δείτε επίσης: Ανάλυση – Αφγανιστάν: Η νίκη των Tαλιμπάν «αέρας στα πανιά των απανταχού τζιχαντιστών»
- Διαπραγματεύσεις της ΕΕ με Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδά για συμμετοχή στο πρόγραμμα «SAFE»
- Κεφαλονιά: Σοβαρή πυρκαγιά στην περιοχή Μεταξάτα
- Σοβαρό περιστατικό στο Πίτσμπουργκ: Οδηγός έριξε το όχημά του στην πύλη του FBI και εγκατέλειψε τη σκηνή
- Η ΑΕΚ αναγνωρίζει την προσφορά του «Εργαστηρίου»
- Εντυπωσιακή νίκη του Λεβαδειακού επί του ΠΑΟΚ (4-1) – Όλα τα αποτελέσματα από την πρεμιέρα του Κυπέλλου Ελλάδας
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr