Λίβανος: Ισραηλινός βομβαρδισμός στην πόλη Χανίν – Τουλάχιστον 2 νεκροί και 6 τραυματίες

Άμαχοι είναι οι 2 νεκροί και οι 6 τραυματίες που σημειώθηκαν στον βομβαρδισμό που εξαπέλυσε το Ισραήλ κατά του Λιβάνου – Από τα 2 θύματα, που πρόκειται για γυναίκες, η μία είναι ανήλικη

Τουλάχιστον δύο νεκροί και έξι τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός βομβαρδισμού του Ισραήλ στην πόλη Χανίν του νότιου Λιβάνου. Αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας δήλωσε ότι «μια γυναίκα περίπου 50 ετών και ένα 12χρονο κορίτσι σκοτώθηκαν».

propoli

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών, συμπληρώνοντας ότι «άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή που έπληξε σπίτι στη Χανίν», κοντά στα ισραηλινά σύνορα.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Τα ισραηλινά πλήγματα στο διάστημα αυτό έχουν προκαλέσει τον θάνατο 277 μαχητών της Χεζμπολάχ αλλά και 76 αμάχων, σύμφωνα με απολογισμό των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου.

Loading