Επείγοντα μέτρα με «ευρωπαϊκή σφραγίδα» για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και άμεση παρέμβαση στην αγορά της χονδρικής του φυσικού αερίου, ώστε να αποκλιμακωθούν οι τιμές, ζήτησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στη συνεδρίαση για την «Κοινή ευρωπαϊκή δράση για πιο προσιτή οικονομικά, εξασφαλισμένη και βιώσιμη ενέργεια». Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βλάντις Ντομπρόφσκις, παρουσίασε το νέο πακέτο προτάσεων της Κομισιόν για την ενέργεια.
«Για να έχουμε ελεύθερη αγορά που λειτουργεί πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες μας δεν θα φτωχοποιηθούν από την κρίση», είπε η κ. Σπυράκη και υποστήριξε ως «ενδεδειγμένη λύση» για την άμεση μείωση των τιμών, «την ευρωπαϊκή παρέμβαση περιορισμένου χρόνου στην αγορά της χονδρικής τιμής του φυσικού αερίου», τονίζοντας ότι «η πρόταση του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη είναι στο τραπέζι».
Απευθυνόμενη στον αντιπρόεδρο Ντομπρόφσκις, η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι η ρύθμιση των τιμών του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού στα κράτη-μέλη και η φορολόγηση των κερδών των εταιρειών ενέργειας δεν αρκούν για να αποκλιμακωθούν άμεσα οι τιμές. «Για να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις αξίες μας με βαριές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οφείλουμε να διατηρήσουμε τη συνεκτικότητα των κοινωνιών μας. Να πιέσουμε τις τιμές τώρα», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, η κ. Σπυράκη υπογράμμισε την ανάγκη η ΕΕ να διευκολύνει την επιτάχυνση προς την κατεύθυνση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, τις βιώσιμες μεταφορές, ενεργοποιώντας το σύνολο των διαθέσιμων εργαλείων για επενδύσεις.
Δείτε επίσης: Επίτροπος Φερέιρα σε Σπυράκη: Η κτηματογράφηση έφθασε στο 70% στην Ελλάδα
- Μακρόν για ταραχές στη Γαλλία: «Ξένοι ηγέτες κάνουν προεκλογική εκστρατεία στην πλάτη της Γαλλίας»
- Σαουδική Αραβία: Νεκρός και οκτώ τραυματίες από την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο του Νταμάμ
- Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η Ελλάδα για το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο: «Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν επαναδιατυπώνεται μέσω μονομερών αποφάσεων»
- Η Αθήνα και η Αττική ως προορισμός όλου του χρόνου – Το μήνυμα Κεφαλογιάννη από τη νέα καμπάνια της Περιφέρειας
- Τσάντες χιλιάδων ευρώ στα σκουπίδια: Γιατί οι οίκοι πολυτελείας καταστρέφουν όσα δεν πουλάνε;
![]()

