«Όπως έχουμε δει, ουδείς αποφασίζει να αφήσει το σπίτι του ελαφρά τη καρδία» δηλώνει η Γερμανίδα καγκελάριος
Η Γερμανία εκτιμά ότι εξακολουθούν να υπάρχουν από 10.000 έως 40.000 ντόπιοι που εργάσθηκαν για αναπτυξιακούς οργανισμούς στο Αφγανιστάν και έχουν δικαίωμα να μεταφερθούν στη Γερμανία, εφόσον αισθάνονται πως κινδυνεύουν, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο με τον αυστριακό ομόλογό της, η Μέρκελ δήλωσε πως οι περισσότεροι απ’ αυτούς που εργάσθηκαν για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία βρίσκονται ήδη εκτός Αφγανιστάν, πρόσθεσε όμως πως, καθώς η αναπτυξιακή βοήθεια προς το Αφγανιστάν δεν έχει σταματήσει, πολύ προσωπικό σ’ αυτό τον τομέα έχει παραμείνει στη χώρα.
«Εμείς επικεντρώνουμε αυτή τη στιγμή στο ντόπιο προσωπικό και αυτό δεν είναι 300 άνθρωποι, είναι πιθανόν περισσότερο κάτι σαν 10-40.000 άνθρωποι και θα πρέπει να δούμε πόσοι πολλοί απ’ αυτούς θέλουν να φύγουν από τη χώρα και πόσοι δεν θέλουν. Όπως έχουμε δει, ουδείς αποφασίζει να αφήσει το σπίτι του ελαφρά τη καρδία».
- Απόστολος Τζιτζικώστας: Η αναγκαία στρατηγική για τον τουρισμό στην Ευρώπη θα παρουσιαστεί το 2026
- Ολοκλήρωση εξετάσεων εισαγωγής για 2.155 μαθητές στα Πρότυπα Σχολεία
- Γιουβέντους: Επέκταση συνεργασίας με τον Αρκάντιους Μίλικ έως το 2027
- Ο μπένι μπλάνκο είναι βέβαιος μόνο για ένα πράγμα σχετικά με τον γάμο του με τη Σελένα Γκόμεζ
- Φλώρινα: Παρουσίαση της πρώτης Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τον Τουρισμό στις αρχές του 2026
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr