Μέση Ανατολή: Ο Νετανιάχου στέλνει μήνυμα προς το Ιράν – «Το Ισραήλ είναι έτοιμο για πόλεμο εκτός Λωρίδας της Γάζας»

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται για άλλη μια εβδομάδα, με το Ισραήλ να προετοιμάζεται για μάχες σε πολλά μέτωπα, ειδικά όσο υπάρχει η απειλή από το Ιράν και τον Λίβανο.

«Όποιος μας κάνει κακό, θα ανταποδώσουμε, είμαστε προετοιμασμένοι να καλύψουμε όλες τις ανάγκες ασφαλείας του κράτους του Ισραήλ, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά», ανέφερε σε δηλώσεις που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του Νετανιάχου, μετά από επίσκεψη στην αεροπορική βάση Τελ Νοφ στο νότιο Ισραήλ.

propoli

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανά ιρανικά αντίποινα λόγω της δολοφονίας ενός ανώτερου στρατηγού και έξι άλλων Ιρανών αξιωματικών σε μια αεροπορική επιδρομή στο συγκρότημα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό την 1η Απριλίου.

Δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επιδρομή αυτή. Ωστόσο χθες Τετάρτη, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε το Ισραήλ «πρέπει να τιμωρηθεί και θα τιμωρηθεί» για την επίθεση.

Οι σημερινές δηλώσεις Νετανιάχου έγιναν καθώς ισραηλινά στρατεύματα και πολεμικά αεροσκάφη ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας επιχείρηση στο κέντρο της Γάζας, επιχείρηση που, σύμφωνα με τον στρατό, είχε στόχο την καταστροφή υποδομών ένοπλων παλαιστινιακών ομάδων.

Τα περισσότερα ισραηλινά στρατεύματα έχουν αποσυρθεί από τη Γάζα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για επίθεση στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί, ενώ μάχες μαίνονται σε διάφορες περιοχές του θύλακα.

Δείτε επίσης: Κορινθία: Εξαφανίστηκε 66χρονος ένοικος ξενοδοχείου – Έχει προβλήματα υγείας

Loading