Η Νόρα, που είναι τυφώνας κατηγορίας 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, έπληξε το Σάββατο την κοινότητα Τοματλάν, στην Πολιτεία Χαλίσκο
Ο τυφώνας Νόρα πλήττει με σφοδρότητα τα παράλια του κεντροδυτικού Μεξικού, με καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρούς ανέμους, με αποτέλεσμα να σημειώνονται πλημμύρες, πτώσεις δέντρων και διακοπή της ηλεκτροδότησης σε πολλές Πολιτείες.
Νωρίς το πρωί, τοπική ώρα, η Νόρα απείχε περίπου 10 χιλιόμετρα βορείως του Μαζατλάν και κινείτο βόρεια-βορειοδυτικά με ταχύτητα περίπου 17 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC). Συνοδευόταν από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα.
Η Νόρα, που είναι τυφώνας κατηγορίας 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, έπληξε το Σάββατο την κοινότητα Τοματλάν, στην Πολιτεία Χαλίσκο. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν πλάνα με πλημμυρισμένους, κατεστραμμένους δρόμους και πεσμένα δέντρα σε πολλές Πολιτείες. Η κρατική εταιρεία ηλεκτροδότησης του Μεξικού Comision ανέφερε ότι έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες στο 78% των νοικοκυριών των Πολιτειών Μιτσοακάν, Κολίμα, Χαλίσκο και Ναγιαρίτ.
«Αυτός ο τυφώνας φέρνει πολλή βροχή, πολύ νερό», σχολίασε ο Σέζαρ Γκούσμαν, ο διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του Ναγιαρίτ.
Ο τυφώνας Νόρα προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να κινείται βόρεια-βορειοδυτικά κατά μήκος των ακτών του Μεξικού για τις επόμενες δύο ημέρες.
- Ανακαλύπτοντας τον βυθό με την καρδιά – Η εμπνευσμένη ιστορία του Γιώργου Δασκαλάκη
- Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας στη Μακεδονία και Θράκη
- Συναγερμός στον τομέα των φωτοβολταϊκών στη Γερμανία: Απειλές για την επιβίωσή του από το σχέδιο της κυβέρνησης Μερτς
- Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία: Δυνατότητες και Κίνδυνοι της Παραπληροφόρησης
- Σοβαρό τροχαίο στα Χανιά: Σύγκρουση ασθενοφόρου με ΙΧ προκαλεί θάνατο
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
