Νέο ναρκωτικό στην Αφρική: Φτιάχνεται με ανθρώπινα οστά, ξεθάβουν νεκρούς από νεκροταφεία

Νέο εθιστικό ναρκωτικό στη Σιέρα Λεόνε προκαλεί ανησυχία στην ιατρική κοινότητα.

Ήδη η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η κυβέρνηση ζητά φύλαξη των νεκροταφείων καθώς τοξικομανείς και έμποροι ξεθάβουν σκελετούς για να φτιάξουν το νέο εθιστικό ναρκωτικό.

propoli

Το συγκεκριμένο ναρκωτικό, εμπεριέχει θραύσματα ανθρωπίνων οστών, και μετατρέπει τους χρήστες τους σε «ζόμπι». Τα πλάνα που κυκλοφορούν είναι σοκαριστικά.

Μάλιστα, οι ναρκέμποροι οδηγούνται στη σύληση τάφων για να ανταποκριθούν στην τεράστια ζήτηση.

Ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ανεξέλεγκτης κατάχρησης ναρκωτικών. Το Kush, ένα ψυχοδραστικό μείγμα εθιστικών ουσιών, είναι διαδεδομένο στη χώρα εδώ και χρόνια.

Ο πρόεδρος Julius Maada Bio αποκάλεσε το ναρκωτικό «παγίδα θανάτου» και δήλωσε ότι αποτελεί «υπαρξιακή κρίση».
Ένα από τα πολλά συστατικά του ναρκωτικού είναι τα ανθρώπινα οστά – η ασφάλεια έχει ενισχυθεί στα νεκροταφεία για να σταματήσουν οι τοξικομανείς να ξεθάβουν σκελετούς από τους τάφους.

Ομάδες νεαρών κυρίως ανδρών που κάθονται στις γωνίες του δρόμου με τα άκρα τους πρησμένα από την κατάχρηση του κους είναι συνηθισμένο θέαμα στη Σιέρα Λεόνε.
«Δεν μου αρέσει να το κάνω αυτό, αλλά δεν μπορώ να το αφήσω γιατί το απολαμβάνω», είπε τοξικομανής.

Και η έξαρση της χρήσης του kush έχει οδηγήσει τα κυριότερα νεκροταφεία της Freetown να ζητούν την ασφάλεια της αστυνομίας για να προστατευτούν από νεαρούς άνδρες που σκάβουν για σκελετούς – τα αλεσμένα ανθρώπινα οστά είναι ένα από τα πολλά συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του kush, αν και δεν είναι σαφές γιατί.

Πηγή: dnews

Loading