H “RaidForums”, που ξεκίνησε το 2015, περιελάμβανε σύμφωνα με τη Europol τουλάχιστον μισό εκατομμύριο χρήστες και ήταν ένα από τα πιο σημαντικά φόρουμ χάκερ στον κόσμο.
Το ευρωπαϊκό γραφείο αστυνομίας ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο μίας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες χάκερ στον κόσμο, που πωλούσε πρόσβαση σε διαρροές δεδομένων αμερικανικών εταιριών.
Η “υποδομή” της κατασχέθηκε και ο διαχειριστής της καθώς και δύο συνεργοί συνελήφθησαν, διευκρίνισε σε μια ανακοίνωση η Europol.
H “RaidForums”, που ξεκίνησε το 2015, περιελάμβανε σύμφωνα με τη Europol τουλάχιστον μισό εκατομμύριο χρήστες και ήταν ένα από τα πιο σημαντικά φόρουμ χάκερ στον κόσμο.
“Αυτή η πλατφόρμα είχε αποκτήσει όνομα πουλώντας πρόσβαση σε διαρροές σημαντικών βάσεων δεδομένων που ανήκαν σε αμερικανικές εταιρίες από διάφορους τομείς”, δήλωσε η Europol.
“Οι βάσεις δεδομένων περιείχαν πληροφορίες για εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και πληροφορίες δρομολόγησης, καθώς και τα ονόματα χρηστών και σχετικούς κωδικούς εισόδου απαραίτητους για την πρόσβαση σε λογαριασμούς στο διαδίκτυο”, διευκρίνισε η Europol.
Η επιχείρηση με την επωνυμία Tourniquet συντονίστηκε από τη Europol η οποία υποστήριξε τις έρευνες που διεξάγονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Βρετανία, στη Σουηδία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία.
Η επιχείρηση ήταν “η κατάληξη ενός έτους σχολαστικού σχεδιασμού ανάμεσα στις αρχές καταστολής που ενεπλάκησαν στην προετοιμασία της”, σύμφωνα με τη Europol.
Δείτε επίσης: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 50 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας στην Οδησσό
- Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην αγορά του Ευόσμου την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου
- Αυστραλία: 59 κατηγορίες για τον δράστη της τραγωδίας στην παραλία Μπόνταϊ
- Πιο κοντά το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα: Ευρύ κάλεσμα από την Πάτρα και σε συντρόφους
- Νέος πρέσβης των ΗΠΑ στο Ελ Σαλβαδόρ ο Τρόι Έντγκαρ
- Η στρατιωτική χούντα της Μιανμάρ διώκει 229 άτομα για διατάραξη της εκλογικής διαδικασίας
![]()
