Το πρακτορείο Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει άμεσα τις δηλώσεις του Φεντορούκ αναφορικά με τον αριθμό των ανθρώπων που βρέθηκαν νεκροί στην Μπούτσα.
Ο δήμαρχος της ουκρανικής πόλης Μπούτσα, που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο, δήλωσε σήμερα ότι οι αρχές έχουν βρει μέχρι στιγμής 403 σορούς ανθρώπων που πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της κατοχής τους στην περιοχή, αλλά ο αριθμός αυτός αυξάνεται.
Ο Ανατόλι Φεντορούκ πρόσθεσε κατά την διάρκεια ενημέρωσης, ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για τους κατοίκους να επιστρέψουν στην πόλη, μετά την υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων τον περασμένο μήνα.
Το πρακτορείο Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει άμεσα τις δηλώσεις του Φεντορούκ αναφορικά με τον αριθμό των ανθρώπων που βρέθηκαν νεκροί στην Μπούτσα.
Το Reuters είχε δει ως μάρτυρας τις σορούς πέντε θυμάτων στην Μπούτσα που είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές ποιος φέρει την ευθύνη για τον θάνατό τους.
Δείτε επίσης: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 50 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας στην Οδησσό
- ΥΠΕΞ: «Η Τουρκία επιχειρεί να σφετεριστεί περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας»
- Οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης προετοιμάζονται για πόλεμο σύμφωνα με το Politico
- Η Τουρκία δημοσιοποίησε τον θαλάσσιο χωροταξικό της σχεδιασμό, το ΥΠΕΞ απαντά ότι δεν έχει νομικό αποτέλεσμα
- Οριστική διακοπή του πρωταθλήματος μπάσκετ στο Ισραήλ λόγω πολέμου
- Ενδυνάμωση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου στην επίσκεψη Δένδια