Ουκρανία: Παράταση δύο μηνών στη συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας

Την Τρίτη, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει αύριο Πέμπτη 18/5 από τη συμφωνία αν δεν ικανοποιηθεί σειρά απαιτήσεων για το εμπόριο των δικών της αγροτικών προϊόντων.

Η συμφωνία για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, αποκαλούμενη και Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα Σιτηρά, παρατείνεται για δύο ακόμη μήνες, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

propoli

«Αποφασίστηκε να παραταθεί η συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα για δύο ακόμη μήνες», μια συμφωνία που συνήφθη τον Ιούλιο του 2022, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε αξιωματούχους του κόμματός του, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Η δήλωση Ερντογάν έγινε αφού το τελευταίο πλοίο με ουκρανικά σιτηρά απέπλευσε σήμερα Τετάρτη 17/5 από ουκρανικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, δυνάμει της συμφωνίας που επιτρέπει την ασφαλή διέλευση τροφίμων που εξάγονται από τη χώρα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι η Μόσχα θα προβεί σε σχόλιο στην αναφερόμενη παράταση ισχύος της συμφωνίας.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Το αδιαχώρητο επικράτησε στην κεντρική ομιλία της Τάνιας Κιουμουρτζίδου

Loading