Ουκρανία: Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την Ουκρανία χωρίς την έγκριση νέας αμερικανικής βοήθειας, προειδοποεί Αμερικανός στρατηγός

Ο ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ για την Ευρώπη δήλωσε σήμερα στο αμερικανικό Κογκρέσο ότι τα αποθέματα της Ουκρανίας σε βλήματα πυροβολικού και αμυντικά αεροπορικά συστήματατα μέσω αναχαιτίσεων θα εξαντληθούν «σχετικά πολύ γρήγορα» χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ, αφήνοντας έτσι την Ουκρανία ευάλωτη σε μερική ή ολική ήττα.

«Αν η μία πλευρά μπορεί να πυροβολεί και η άλλη πλευρά δεν μπορεί να αντεπιτεθεί, η πλευρά που δεν μπορεί να αντεπιτεθεί χάνει. Επομένως, το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο», δήλωσε ο στρατηγός Κρίστοφερ Καβόλι, διοικητής της Ευρωπαϊκής Διοίκησης στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

propoli

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον αρνείται να θέσει σε ψηφοφορία ένα νομοσχέδιο που περιλαμβάνει χορήγηση 60 δισεκ δολαρίων επιπλέον στην Ουκρανία και ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να βρει τρόπους να στείλει βοήθεια στο Κίεβο, που πολεμά τους ρώσους εισβολείς για περισσότερα από δύο χρόνια.

Loading