Σύμφωνα με τον υπουργό, η κίνηση αυτή στοχεύει “να υποστηρίξει τον ουκρανικό πληθυσμό και την οικονομία σε τομείς που θα συμφωνηθούν με τις αρχές του Κιέβου”
Η Ιταλία εξετάζει την αποστολή περίπου 110 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη της Ουκρανίας, η οικονομία της οποίας έχει πληγεί σφοδρά από την συνεχιζόμενη κρίση με τη Ρωσία, είπε σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η κίνηση αυτή στοχεύει “να υποστηρίξει τον ουκρανικό πληθυσμό και την οικονομία σε τομείς που θα συμφωνηθούν με τις αρχές του Κιέβου”.
Ο Ντι Μάιο είπε στους βουλευτές ότι η Ιταλία θα εργαστεί για τον περιορισμό “κατά το μέγιστο δυνατόν” του αντίκτυπου, τόσο στην οικονομία της όσο και στα στρατηγικά της συμφέροντα, από τις όποιες κυρώσεις επιβάλλει στη Ρωσία η Δύση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Συνάντηση Ν. Δένδια με την ΥΠΕΞ της Σενεγάλης
- Αύξηση τιμών ακινήτων στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2025
- Μεγαλειώδης διαδήλωση στο Λονδίνο κατά του Τραμπ
- Πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον επαναπατρισμό Βουλγάρων από το εξωτερικό
- Κώστας Τσουκαλάς: Η ΝΔ ασκεί κριτική στο ΠΑΣΟΚ για κοστολόγηση, αν και ίδια έδινε μέτρα σε χαρτοπετσέτες
- Η ζωή και το έργο της Φρίντα Κάλο αποκτούν νέα διάσταση σε έναν πρωτοποριακό πολιτιστικό χώρο