Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες οι αγνοούμενοι από την πρώτη ημέρα εισβολής της Ρωσίας μέχρι σήμερα

Πολύ μεγάλος είναι ο αριθμός των αγνοούμενων Ουκρανών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής μέχρι και σήμερα, με την πλειονότητα αυτών να είναι στρατιωτικοί.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Κίεβο, ο αριθμός αυτός υπολογίζεται σε 26.000 πολίτες της χώρας.

propoli

«Μεταξύ αυτών, 11.000 είναι πολίτες και περίπου 15.000 στρατιωτικοί», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Λεονίντ Τιμτσένκο στην εθνική τηλεόραση.

«Πρόκειται για άτομα για τα οποία δεν έχουμε νέα, συμπεριλαμβανομένων των εδαφών που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του υπουργού Μαριάνα Ρέβα.

Αυτός ο προσωρινός απολογισμός αφορά μόνο Ουκρανούς των οποίων τα στοιχεία θα μπορούσαν να «επαληθευτούν επίσημα», διευκρίνισε. «Αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω» καθώς συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης, πρόσθεσε η ίδια.

Η Ουκρανία δεν αποκαλύπτει τον συνολικό αριθμό των ανθρώπινων απωλειών της στον πόλεμο με τη Ρωσία. Παρότι οι αρχές κοινοποιούν καθημερινά τους θανάτους αμάχων σε ρωσικές επιθέσεις, οι στρατιωτικές απώλειες δεν αποκαλύπτονται καθόλου.

Οι New York Times υπολόγισαν πρόσφατα ότι 70.000 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 100.000 έως 200.000 τραυματίστηκαν από την έναρξη της εισβολής, με βάση ενδείξεις Αμερικανών αξιωματούχων που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο απολογισμός των θυμάτων από τη ρωσική πλευρά εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος, με 120.000 νεκρούς και 170.000 έως 180.000 τραυματίες, αλλά οι ρωσικές εφεδρείες είναι σημαντικά μεγαλύτερες, ένα διαρκές πλεονέκτημα.

Δείτε επίσης: Πλημμύρες στη Θεσσαλία: «Επικίνδυνο κοκτέιλ χημικών» στα μολυσμένα νερά του κάμπου – Συναγερμός στις Αρχές

Loading