Η διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, κήρυξε πτώχευση και απέλυσε τους 106 εργαζομένους της
Στην εν λόγω ανακοίνωση προχώρησε απόψε η Σίλβια Τάλμαν-Γκουτ, η αρμόδια για τις οικονομικές υποθέσεις του καντονιού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση.
«Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι η εταιρεία αυτή δεν μπορούσε να συνεχίσει», είπε η Τάλμαν-Γκουτ. «Αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση και οι υπάλληλοί της έλαβαν την επιστολή απόλυσής τους», εξήγησε στο κανάλι SRF.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την περασμένη εβδομάδα κυρώσεις κατά της Nord Stream 2 AG, μετά την αναγνώριση των δύο αποσχισθεισών δημοκρατιών του Ντονμπάς από την Ρωσία, προοίμιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ακολούθησε κύμα δυτικών οικονομικών κυρώσεων.
Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Netflix, Facebook και Twitter σταματούν τη λειτουργία τους στη Ρωσία (vid)
- Κακοκαιρία: Σε κατάσταση ετοιμότητας 10 περιοχές – Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία
- Ιός Δυτικού Νείλου: Καταγραφή του πρώτου κρούσματος στην Κρήτη σε 60χρονο νοσηλευόμενο στο ΠΑΓΝΗ
- Επίδραση των υποκατάστατων ζάχαρης στη γνωστική λειτουργία
- Σημαντική χρηματοδότηση 258 εκατ. ευρώ από το ΥΠΕΣ για αναπτυξιακά έργα στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη
- Ο οδικός χάρτης για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Ελλάδα