Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών κατηγόρησε σήμερα τον αμερικανικό γίγαντα Google και την υπηρεσία βίντεο του κολοσσού, YouTube για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες, το πρώτο βήμα προς τον πιθανό αποκλεισμό του ιστότοπου, όπως συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες στο Twitter, στο Instagram και σε πολλά ακόμη μέσα ενημέρωσης
Σύμφωνα με την Roskomnadzor, χρήστες του YouTube «μεταδίδουν διαφημίσεις με εκκλήσεις για διακοπή των σιδηροδρομικών επικοινωνιών στη Ρωσία και τη Λευκορωσία», μια χώρα συμμαχική με τη Μόσχα από την οποία είναι βάση για επίθεση στα βόρεια της ‘Ουκρανίας.
«Οι δραστηριότητες της διοίκησης του YouTube είναι τρομοκρατικής φύσης και απειλούν τη ζωή και την υγεία των Ρώσων πολιτών», ανέφερε η Roskomnadzor σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Καταγγέλλοντας την «ξεκάθαρα αντιρωσική θέση της Google», η ρωσική αρχή είπε ότι απαιτεί από την αμερικανική εταιρεία «να σταματήσει να μεταδίδει αντιρωσικά βίντεο το συντομότερο δυνατό».
Η Ρωσία έχει ήδη μπλοκάρει την πρόσβαση στα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα Instagram, Facebook και Twitter και έχει υποβάλει μήνυση κατά της ομάδας Meta, κατηγορώντας την για διάδοση «κλήσεων για φόνο» εναντίον Ρώσων.
Δείτε επίσης: Η Ιαπωνία επέβαλε νέες κυρώσεις στη Ρωσία
- Αναστάτωση από πυρκαγιές στην Κεντρική Μακεδονία το τελευταίο 24ωρο
- Στόχος οι κουβανικές ιατρικές αποστολές στο εξωτερικό με νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ
- ΗΠΑ-Κύπρος: Ο Τραμπ αναδημοσίευσε συνέντευξη του Μιχάλη Δαμιανού για τα ενεργειακά στην Ανατολική Μεσόγειο
- Spotify: Νέα δυνατότητα αναγνώρισης τραγουδιών έρχεται με έμπνευση από το Now Playing
- Πυρκαγιά στο Λιβάδι: Οριοθετήθηκε μετά από εντατικές προσπάθειες
![]()
