Σεισμός 5,4 βαθμών σημειώθηκε στη Σανλιούρφα και προκάλεσε αναστάτωση στη νοτιοανατολική Τουρκία, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.
Η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) ανακοίνωσε ότι στις 10:40 καταγράφηκε ο σεισμός, με επίκεντρο την περιοχή Καρακιοπρού της Σανλιούρφα.
Μετά τη δόνηση, πολλοί κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους στο Ντιγιαρμπακίρ, τη Σανλιούρφα, το Αντιγιαμάν και το Γκαζιαντέπ, περιοχές που βρίσκονται πολύ κοντά στο επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού του 2023.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Συρία, αλλά και στο Ιράκ.
Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Καντιλί ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,8 βαθμοί.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 7,39 χιλιομέτρων.
Ο κυβερνήτης της Σανλιούρφα, Χασάν Σιλντάκ, ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση και δήλωσε πως «από την πρώτη επιτόπια επιθεώρηση, προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για απώλειες ζωών ή καταστροφές. (…) Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται».
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
![]()
