Σφοδρές εκρήξεις αναστάτωσαν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, με προειδοποίηση από την πολεμική αεροπορία για επικείμενους ρωσικούς πυραύλους. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου κατέγραψε την κατάσταση, καθώς οι σειρήνες της αεράμυνας ηχούσαν προτού ακουστούν τουλάχιστον έξι εκρήξεις.
Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα επιτίθενται με βαλλιστικούς πυραύλους, ενώ τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας επιχειρούν για την προστασία της πόλης. Πυρκαγιές ξέσπασαν σε τρία σημεία στη συνοικία Χολοσίφσκι, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί, σύμφωνα με τον Κλίτσκο και τον επικεφαλής της διοίκησης Κιέβου, Τιμούρ Τκατσένκο.
Στη Ζαπορίζια, 11 άτομα τραυματίστηκαν από επιθέσεις ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ενώ έξι ακόμη τραυματίες καταγράφηκαν κοντά στο Χάρκοβο. Οι επιθέσεις αυτές έρχονται μετά από συνάντηση συμμάχων της Ουκρανίας στο Παρίσι, όπου αποφασίστηκε η ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση ιστορική, ενώ η χώρα συνεχίζει να ζητά περισσότερα αντιαεροπορικά μέσα για να αντιμετωπίσει τις καθημερινές επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, καθώς οι επιθέσεις γίνονται ολοένα και πιο συχνές και θανατηφόρες.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()

