Σφοδρή κόντρα για το ρεπορτάζ της Haaretz: ο Νετανιάχου ετοιμάζει αγωγή για την προειδοποίηση από τα ΗΑΕ

Σφοδρή κόντρα για το ρεπορτάζ της Haaretz: ο Νετανιάχου ετοιμάζει αγωγή για την προειδοποίηση από τα ΗΑΕ

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά της Haaretz για ρεπορτάζ που υποστηρίζει πως ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τον είχε προειδοποιήσει το φθινόπωρο του 2023 για μεγάλη επίθεση της Χαμάς. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να καταθέσουν αγωγή για δυσφήμιση.

Η Haaretz επιμένει στο δημοσίευμά της και αναφέρει πως ο Νετανιάχου απέστειλε προειδοποιητική επιστολή πριν από την αγωγή, η οποία στρέφεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, και εναντίον των δημοσιογράφων Σλόμι Έλνταρ και Ρουθ Γιουβάλ.

Ο Νετανιάχου έγραψε στο X ότι δεν υπήρξε καμία συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΑΕ από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου 2023. Το γραφείο του έχει ήδη διαψεύσει το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με τη Haaretz, ο πρόεδρος των Εμιράτων Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ κάλεσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό από το προεδρικό μέγαρο στο Αμπού Ντάμπι περίπου δέκα ημέρες πριν από τις 7 Οκτωβρίου 2023 και μίλησε μαζί του για 45 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, φέρεται να τον προειδοποίησε ότι ο τότε ηγέτης της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Γιαχία αλ Σινουάρ σχεδίαζε μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

Πηγή της εφημερίδας είναι σύμβουλος του προέδρου των Εμιράτων που γνωρίζει τη συνδιάλεξη.

Η Haaretz αναφέρει επίσης ότι ο Νετανιάχου δεν ενημέρωσε αξιωματούχους ασφαλείας του Ισραήλ, παρότι είχε λάβει προσωπική προειδοποίηση, και ότι δεν έκανε τίποτα με την πληροφορία που είχε στη διάθεσή του.

Η εφημερίδα μεταφέρει ακόμη πως ο πρόεδρος των Εμιράτων κάλεσε τον Νετανιάχου να λάβει σοβαρά υπόψη του την κατάσταση και να προετοιμαστεί για επίθεση. Ο Νετανιάχου φέρεται να αντέδρασε

Loading

Play