Σύγκρουση στα Στενά της Σιγκαπούρης σημειώθηκε ανάμεσα στο φορτηγό πλοίο First Margaux, μήκους 229 μέτρων, και το κινεζικό αλιευτικό Luqing Yuanyu 108, σύμφωνα με το Maritime.
Η σφοδρή σύγκρουση έγινε στις 20 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, όμως το Gulf News αναφέρει ότι το ατύχημα συνέβη στις 17 Σεπτεμβρίου.
Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή νεκρούς από τη σύγκρουση των δύο πλοίων.
Σε βίντεο που φαίνεται να έχει καταγραφεί από το αλιευτικό, το φορτηγό πλοίο κινείται προς το μέρος του και το χτυπά.
Το αλιευτικό παίρνει απότομα μεγάλη κλίση, ενώ νερά κατακλύζουν το κατάστρωμά του και άνθρωποι που βρίσκονται πάνω σε αυτό φαίνεται να προσπαθούν να κρατήσουν την ισορροπία τους.
Δείτε βίντεο από τη σύγκρουση στα Στενά της Σιγκαπούρης:
A serious collision unfolded on September 20, 2026, when the Panama-flagged cargo ship First Margaux struck the Chinese fishing vessel Luqing Yuanyu 108.
As our reporting and ongoing tracking indicate, maritime authorities are actively investigating the root causes of the… pic.twitter.com/oyxLaOL5sz
— The Maritime (@themaritimenet) September 20, 2026
Οι αρχές δεν έχουν δημοσιεύσει επίσημη αναφορά για το ατύχημα, ενώ η αιτία της σύγκρουσης δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί.
Το First Margaux φέρει σημαία του Παναμά. Το φορτηγό πλοίο First Margaux, που φέρει σημαία του Παναμά, και το Luqing Yuanyu 108, το αλιευτικό σκάφος μήκους περίπου 49 μέτρων, είχαν αναχωρήσει από αγκυροβόλια γύρω από τη Σιγκαπούρη περίπου την ίδια ώρα, σύμφωνα με το The Maritime Executive.
Χρησιμοποιώντας δεδομένα παρακολούθησης πλοίων AIS από την Pole Star Global, η ίδια πηγή ανέφερε ότι και τα δύο εισήλθαν στο σύστημα διαχωρισμού κυκλοφορίας, δηλαδή στο σηματοδοτημένο ναυτιλιακό κανάλι που διασχίζει τα Στενά της Σιγκαπούρης.
![]()
