Σοκ: Πάνω από 3.000 θάνατοι σε ισραηλοαμερικανικές επιθέσεις στο Ιράν

Σοκ: Πάνω από 3.000 θάνατοι σε ισραηλοαμερικανικές επιθέσεις στο Ιράν

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τις ισραηλοαμερικανικές επιθέσεις στο Ιράν, με πάνω από 3.000 θανάτους να έχουν καταγραφεί, στην πλειοψηφία τους άμαχοι. Η μη κυβερνητική οργάνωση Human Rights Activists News Agency (HRANA), με έδρα τις ΗΠΑ, δημοσιοποίησε τον τελευταίο απολογισμό της.

Από τους νεκρούς, τουλάχιστον 1.319 είναι άμαχοι, περιλαμβάνοντας 206 παιδιά, όπως επισημαίνει η HRANA, η οποία στηρίζεται σε πληροφορίες από ακτιβιστές στο Ιράν, καθώς και σε αναφορές από τον υγειονομικό τομέα και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η οργάνωση αναφέρει ότι 1.122 στρατιώτες έχουν επίσης σκοτωθεί, ενώ άλλοι 599 θάνατοι δεν έχουν κατηγοριοποιηθεί σαφώς ως στρατιωτικοί ή άμαχοι.

Μάλιστα, οι 21 θάνατοι που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες αφορούν άμαχους, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, σύμφωνα με την HRANA.

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός από το υπουργείο Υγείας του Ιράν αναφέρει τουλάχιστον 1.200 νεκρούς και περίπου 10.000 τραυματίες από τις επιθέσεις αυτές.

Loading

Play