Σοκ στη Σικελία: κλάπηκαν 4 έργα του Αντονέλο ντα Μεσίνα από μουσείο

Σοκ στη Σικελία: κλάπηκαν 4 έργα του Αντονέλο ντα Μεσίνα από μουσείο

Σοκ προκάλεσε στη Σικελία η κλοπή τεσσάρων έργων «μοναδικής αξίας» του Αντονέλο ντα Μεσίνα από μουσείο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού.

Η κλοπή σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ του Σαββάτου σε μουσείο στη Μεσίνα, την πόλη όπου γεννήθηκε ο ζωγράφος της Αναγέννησης. Ανάμεσα στα έργα που αφαιρέθηκαν ήταν και τρία από τα πέντε σωζόμενα τμήματα του Πολύπτυχου του Αγίου Γρηγορίου (Polittico di San Gregorio), του 15ου αιώνα.

Το περιστατικό έρχεται λίγους μήνες μετά την απόκτηση από το ιταλικό κράτος, σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, ενός έργου του Αντονέλο ντα Μεσίνα με τίτλο «Ecce Homo», έναντι σχεδόν 13 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο δήμαρχος της Μεσίνας, Φεντερίκο Μπαζίλε, χαρακτήρισε την κλοπή «βαθιά κατακριτέα» και πρόσθεσε ότι ήταν «ακόμα πιο επώδυνη», επειδή συνέβη στη διάρκεια των παραδοσιακών εορταστικών εκδηλώσεων της πόλης για τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας.

Οι κλοπές έργων τέχνης είναι συχνές στην Ιταλία. Πριν από δύο ημέρες, η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανέκτησε τρεις πίνακες των Ρενουάρ, Σεζάν και Ματίς, συνολικής αξίας άνω των εννέα εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίοι είχαν κλαπεί τον Μάρτιο από μουσείο κοντά στην Πάρμα, στη βόρεια Ιταλία, από μια ύποπτη μολδαβική συμμορία.

Loading

Play