Σοκ στη Βαρκελώνη: 128 συλλήψεις για βανδαλισμούς και λεηλασίες

Σοκ στη Βαρκελώνη: 128 συλλήψεις για βανδαλισμούς και λεηλασίες

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Βαρκελώνη το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, με την καταλανική αστυνομία να ανακοινώνει 128 συλλήψεις για βανδαλισμούς και λεηλασίες. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν 73 ανήλικοι.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία σύνταξης των πρακτικών, προκειμένου να τα διαβιβάσουμε, αφενός, στην Εισαγγελία Ανηλίκων και, αφετέρου, στο αρμόδιο δικαστήριο για τους ενήλικες», εξήγησε η Σίλβια Κατά, επικεφαλής της καταλανικής αστυνομίας Mossos d’Esquadra, στο μέσο ενημέρωσης 3CatInfo.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται ομάδες νέων, πολλοί ντυμένοι στα μαύρα, να τρέχουν στους δρόμους της Βαρκελώνης και να επιτίθενται σε καταστήματα, αφού είχαν συγκεντρωθεί πρώτα σε μεγάλη πλατεία στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο κινητοποίησης που δεν είχε δηλωθεί εκ των προτέρων στις αρχές.

Η Σίλβια Κατά διευκρίνισε ότι μόνο δύο από τους συλληφθέντες είχαν «ποινικό μητρώο», ενώ πρόσθεσε πως 14 μέλη της καταλανικής αστυνομίας και ένα μέλος της δημοτικής αστυνομίας της Βαρκελώνης τραυματίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας.

«Πρόκειται για απρόκλητη βία», κατήγγειλε η αξιωματικός, σημειώνοντας ότι οι υπηρεσίες της προσπαθούν πλέον να αναλύσουν το προφίλ των ατόμων που συνελήφθησαν. Σύμφωνα με την ίδια, τα άτομα αυτά ήταν «εντελώς ανοργάνωτα», αλλά είχαν συνεννοηθεί μεταξύ τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΦΩΤΟ EPA/ALBERTO ESTEVEZ

Loading

Play