Σοκαριστικά είναι τα αποτελέσματα των ισραηλινών επιθέσεων στον νότιο Λίβανο, με τουλάχιστον 18 θανάτους και 33 τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Οι επιθέσεις αυτές συνέβησαν παρά τη νέα συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για την παύση των εχθροπραξιών.
Από την άλλη πλευρά, το Ισραήλ ανακοίνωσε τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτών του, συμπεριλαμβανομένου ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τη Χεζμπολάχ.
Οι ισραηλινές δυνάμεις προχώρησαν σε εντατικά αεροπορικά πλήγματα, τα οποία στόχευσαν τουλάχιστον 10 περιοχές κοντά στην πόλη Ναμπάτιε, με την Χαρούφ να είναι μία από τις πιο πληγείσες περιοχές, όπου σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι επιθέσεις αυτές είναι απάντηση στις επανειλημμένες παραβιάσεις της εκεχειρίας από τη Χεζμπολάχ και ότι συνεχίζει να πλήττει στόχους της οργάνωσης στον νότιο Λίβανο.
Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, προκάλεσε αντιδράσεις με τη δήλωσή του ότι «όλος ο Λίβανος πρέπει να καεί», υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.
![]()

