Συλλήψεις στη Γαλλία: 59 άτομα για εμπρησμούς, δύο για τη φωτιά στο Φοντενεμπλό

Συλλήψεις στη Γαλλία: 59 άτομα για εμπρησμούς, δύο για τη φωτιά στο Φοντενεμπλό

Στη Γαλλία, έχουν συλληφθεί συνολικά 59 άτομα για σκόπιμους εμπρησμούς ή από αμέλεια, εκ των οποίων οι δύο σχετίζονται με τη φωτιά στο Φοντενεμπλό, κοντά στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνιέζ.

Ο υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για 30 ενήλικες και 29 ανήλικους, οι οποίοι προέρχονται από πολύ διαφορετικά υπόβαθρα. Από τους 59, επτά έχουν τεθεί υπό κράτηση και θα δικαστούν, καθώς παραδέχτηκαν ότι έβαλαν φωτιά σκοπίμως.

Αναφορικά με την πυρκαγιά στο Φοντενεμπλό, που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Κυριακής, ο υπουργός δήλωσε ότι έχουν καεί 12.000 στρέμματα στο «κυρίως μέτωπο» και υπάρχει μια δεύτερη εστία, που έχει προκαλέσει ζημιές σε 1.000 στρέμματα μέχρι στιγμής. «Δεν είναι υπό έλεγχο», υπογράμμισε.

Επιπλέον, άλλες πυρκαγιές που είχαν διακόψει τα δρομολόγια των τρένων προς τη Λιόν έχουν πλέον κατασβεστεί, με την κυκλοφορία να επανέρχεται σε κανονικές συνθήκες, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι SNCF. Την Κυριακή, είχε διακοπεί η κυκλοφορία και σε ένα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α6, που διασχίζει το δάσος του Φοντενεμπλό.

Loading

Play