Θάνατοι και κρούσματα από την πανδημία σε διάφορες χώρες τo τελευταίο 24ωρο

Ακολουθεί ένας ενδεικτικός κατάλογος χωρών με τα κρούσματα και τους θανάτους του τελευταίου 24ώρου από την πανδημία  

propoli

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 3.560 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά ακόμη 73.174 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Έχοντας καταγράψει 365.444 θανάτους επί συνόλου 13.746.681 κρουσμάτων, η Βραζιλία των 212 εκατομμυρίων κατοίκων υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του νέου κορονοϊού στον πλανήτη, πίσω από τις ΗΠΑ, ενώ κατατάσσεται τρίτη σε αριθμό μολύνσεων, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 25.831 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.099.273, δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, ακόμη 247 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 79.628 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 383 ασθενείς με την COVID-19, ημερήσιος απολογισμός που για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα είναι ο βαρύτερος από τα μέσα Ιανουαρίου.

Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 24.999 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τις μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό να ξεπερνούν τις 20.000 για έβδομη φορά σε δέκα ημέρες.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού ανέρχεται ως εδώ σε 58.925 νεκρούς επί συνόλου 2.629.156 κρουσμάτων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Η επαρχία του Μπουένος Άιρες και η ομώνυμη πρωτεύουσα παραμένουν επίκεντρο της κρίσης, με αντίστοιχα 1.130.148 και 297.569 κρούσματα.

Μπροστά στην έξαρση των μολύνσεων, ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες ανακοίνωσε προχθές Τετάρτη αυστηρότερους περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών και το κλείσιμο των σχολείων από τη Δευτέρα για δύο εβδομάδες ώστε η χώρα να «κερδίσει χρόνο». Αλλά η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου του Μπουένος Άιρες.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε χθες (σ.σ. προχθές Τετάρτη) να σπάσει τον μηχανισμό διαλόγου και συναίνεσης που είχαμε για πάνω από έναν χρόνο» ξέσπασε ο Οράσιο Ροδρίγκες Λαρέτα, ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής. «Δεν υπήρξε καμία διαβούλευση μαζί μας για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, θέλω να είμαι πολύ σαφής», συνέχισε ο δήμαρχος, που ανήκει στην αντιπολίτευση. Απαίτησε να γίνουν άμεσα συνομιλίες με τον κεντροαριστερό περονιστή πρόεδρο και απείλησε πως η δημοτική αρχή θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Διαφωνούμε απόλυτα με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα σχολεία», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε πως «τα αγόρια και τα κορίτσια του Μπουένος Άιρες πρέπει να είναι στις τάξεις τους τη Δευτέρα» και «έχουμε τρεις ως τέσσερις ημέρες για να κάνουμε το παν εντός των δυνάμεών μας ώστε να το καταφέρουμε».

Στο μεταξύ, η υπουργός Υγείας Κάρλα Βιτσότι δήλωσε χθες πως μεθαύριο Κυριακή αναμένεται να φθάσουν στη χώρα 864.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κορονοϊό από την Ολλανδία.

ΜΕΞΙΚΟ

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 4.189 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 401 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Επίσημα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα των 126 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 211.213 νεκρούς επί συνόλου 2.295.435 μολύνσεων.

Όμως ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας στον κόσμο – πίσω μόνο από αυτούς των ΗΠΑ και της Βραζιλίας – είναι αναμφίβολα υποτιμημένος. Στα τέλη του Μαρτίου, το μεξικανικό υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα επικαιροποιημένα στοιχεία για την πλεονάζουσα θνησιμότητα στη χώρα, που αποκάλυψαν πως οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι κατά 60% περισσότεροι από ό,τι καταγράφεται.

ΚΟΥΒΑ

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 4 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει ως εδώ τους 491 νεκρούς, ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 1.004 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό να ξεπερνά το όριο των ενενήντα χιλιάδων – έφθασε τις 90.408 – από τον Μάρτιο του 2020.

510 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αβάνα, που παραμένει επίκεντρο της πανδημίας, με τον δείκτη επίπτωσης στις 360,1 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, το υψηλότερο επίπεδο στη χώρα.

Από τον Ιανουάριο, η Κούβα πλήττεται από νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού, που δυσκολεύεται να ελέγξει παρά τα ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα που επέβαλε.

Δύο υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, το Soberana 2 και το Abdala, βρίσκονται στην 3η φάση των κλινικών δοκιμών. Η Αβάνα επιδιώκει να έχει ανοσοποιηθεί έναντι του νέου κορονοϊού όλος ο πληθυσμός της χώρας μέσα στη χρονιά.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading