Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Τραμπ για Τουρκία, ΗΠΑ και περιφερειακές εξελίξεις

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Τραμπ για Τουρκία, ΗΠΑ και περιφερειακές εξελίξεις

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ, καθώς και τις περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ο Ερντογάν εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ θα συνεχίσει να ενισχύεται, σημειώνοντας ότι οι δύο πλευρές θα εργαστούν για να δώσουν νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ πρέπει να τερματιστεί και τα προβλήματα να επιλυθούν μέσω της διπλωματίας, υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες για την ειρήνη.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ελπίζει οι αυξανόμενες διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας να αποδώσουν θετικά αποτελέσματα, ότι θα συνεχιστεί η συμβολή της Τουρκίας στις σχετικές εργασίες και ότι είναι σημαντικό να εντατικοποιηθούν οι επαφές τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία.

Δείτε σχετική ανάρτηση:

Η δήλωση του Ερντογάν για τις ενδιάμεσες εκλογές

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν είχε αναφερθεί στη σημασία της συνέχισης των σχέσεων Τουρκίας – ΗΠΑ, παρά το αποτέλεσμα των αμερικανικών ενδιάμεσων εκλογών, μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος κατά την επιστροφή από το πρόσφατο ταξίδι του στη Νότια Κορέα.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι οι τουρκοαμερικανικές σχέσεις στηρίζονται σε στέρεες βάσεις και διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τον στενό διάλογο τόσο με την αμερικανική κυβέρνηση όσο και με τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ.

Loading

Play